Macaronseja on tullut tehtyä useampaankin kertaan ja monilla eri ohjeilla. Nyt löytyi oman mielen mukainen ohje ja lopputulos oli jotakuinkin se mitä hain.
Olen myös huomannut että jotkut mantelijauheet on aivan liian karkeita ja niissä on se tumma kuoriosa mukana joten lopputulos ei ole niin kaunis. Nyt ostin Meiran mantelijauhetta ja se tuntui olevan sopivan hienoksi jauhettua. Siivilöin silti jauheen kahteen kertaan, mutta paljoa ei siivilään jäänyt "sattumia".



MACARONS

n.3 keskikokoisen munan valkuaista (100-110 g)
30 g  erikoishienoa sokeria
200 g tomusokeria
110 g mantelijauhetta
jauhemaista elintarvikeväriä tai pastaväriä

Aloita erottelemalla valkuaiset keltuaisista ja vanhentamalla valkuaisia väh. vuorokausi peitettynä jääkaapissa.
Ota valkuaiset ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään.
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Siivilöi kaksi kertaa.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erikoishieno sokeri erissä jatkaen vatkaamista niin että saat kiiltävän vaahdon. Älä ylivatkaa.
Lisää väri halutessa tässä välissä.
Nostele mantelijauhe-tomusokeriseos sekaan lastalla. Oikea koostumus on paksuhko, joten älä sekoita liian kauan.
Voit kokeilla oikeaa koostumusta nostamalla massaa nokareen  lautaselle, jos massa leviää tasaiseksi eikä siihen jää huippua niin se on sopivaa.
Pursota pyöreällä tyllalla n. 2 euron kolikon kokoisia leivoskuoria leivinpaperin päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten ja anna macaronsien seistä vielä väh. 30min ennen paistoa jolloin niihin muodostuu kuori pinnalle eivätkä ne halkeile uunissa.
Paista 140 asteessa n.10-15min.
Annan Macaronsien jäähtyä ennen niiden irroittamista leivinpaperista. Täytä haluamallasi täytteellä. Itse laitoin näihin lemon curdia.