Harjoittelin tekemään Macaron-leivoksia siskon lasten ristiäisiin, koska en ole niitä aikasemmin tehnyt. Ihan hyviä tuli, ulkonäössä on kyllä vielä parantamisen varaa, maku oli kohdallaanKieli ulkona


Ohje on Vesikirpulta eli

Macaron-leivokset (20kpl) (Gluteenittomia)

3 valkuaista
4dl tomusokeria
3dl (noin 150g) mantelijauhetta
elintarvikeväriä

täyte
1/2dl kermaa
100g valkoista suklaata
elintarvikeväriä


1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitelle koko ajan vatkaten.
2. Sekoita manteliajauhe varovasti taikinaan. Värjää taikina elintarvikevärillä.
3. Nostele taikinasta 40 teelusikallisen kokoista nokaretta leivinpaperile uunipellille. Jätä leviämisvara.
4. Jätä leivokset huoneenlämpöön 30 minuutiksi. Paista sitten uunin keskitasolla 125 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Irrottele leivoskuoret leivinpaperista terävällä veitsellä.
6. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja sulata suklaa kermaan. Värjää seos elintarvikevärillä.
7. Jäähdytä täyte jääkaapissa kylmäksi.
8. Lusikoi täytettä puolelle leivoskuorista. Nostele loput leivoskuoret täytteen päälle.

Nämähän ovat luonnostaan glutenittomia joten sopivat keliaakikoille ja vilja-allergisille ;)


Makuraatikin kelpuutti leivokset ;)