1274645456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen jälkeen kun pääsin maistamaan näitä ihania Potato skinsejä niin olenkin tehnyt niitä joka viikonloppu. Kiitos kuuluu Terhille, ja hänen blogistaan on tämä ohjekin Silmänisku

Potato Skins:

  • 6 rosamunda perunaa (valitse tasakokoisia, jotta ne kypsyvät samaan aikaan)
  • oliiviöljyä
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 7 siivua pekonia
  • cheddar-juustoa (keltainen pala raastettuna)
  • ranskankermaa
  • kevätsipulia/purjosipuli/ruohosipulia

Harjaa perunat veden kanssa puhtaiksi. Sivele perunat silikonisudilla kauttaaltaan oliiviöljyllä.
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Vuoraa korkeareunainen leivinpelti leivinpaperilla. Aseta uunin grilliritilä leivinpellin päälle

Aseta perunat ritilälle ja paista uunissa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kypsyyden voit kokeilla kun tökkäät perunaa sormella ja se hieman joustaa. Anna perunoiden jäähtyä.

Leikkaa perunat vaakatasossaan kahtia. Kaavi lusikalla peruna pois kuorista siten, että perunaa jää noin puoli senttiä/sentti kuoreen.

Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paahda rapeaksi kuumalla, kuivalla pannulla. Kippaa talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.

Kuumenna uuni noin 235 asteeseen.

Sivele kuorien sisä- ja ulkopinta rypsiöljyllä. Ripottele suolaa sisäpinnalle.

Aseta kuoret grilliritilän (edelleen leivinpelti leivinpapereineen alla) päälle. Paista uunissa 10 minuuttia, käännä ja paista vielä toiselta puolelta 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Aseta perunat grilliritilälle kuori puoli alaspäin ja pyöräytä myllystä vähän mustapippuria pohjalle. Ripottele pekonit ja juustoraaste kuorelle.

Paista uunissa kunnes juusto alkaa kuplimaan.

Asettele perunankuoret lautaselle/tarjottimelle ja lisää pinnalle nokare ranskankermaa sekä muutama pieni siivu kevät-/pursosipulia.