Tästä kakusta tuli heti suosikkini, niin ihanan makuista, yhtäaikaa kirpeää ja makeaa. Omarpalat sulivat ihaniksi pehmeiksi sattumiksi tuon täyteen joukkoon ja punaherukat olivat ihanan kirpsakoita. Aivan loistava makuyhdistelmä vaikka itse sanonkin.

1251190497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Punaherukka-Omarkakku

pohja:
10kpl digestivekeksejä
n.50g margariinia

Punaherukkatäyte:

1dl vahvaa makeuttamatonta punaherukkamehua (jos käytät sokeroitua, vähennä sokerin määrää täyteessä)
1-2dl punaherukoita
1 flora vispi
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Omartäyte:

1,5 prk flora vispia
1 pussi omarkarkkeja
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
1/2 dl vettä

Aloita Omar täytteen valmistus.
1.Kuumenna flora vispiä kattilassa hiljalleen (älä keitä), lisää sekaan 1/2 pussi omarkarkkeja (loput pilkotaan täytteeseen myöhemmin), sekoittele niin kauan että omarit sulaa kerman joukkoon. Jäähdytä seos viileässä esim.jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman tunnin.
2.Murskaa Digestivekeksiit ja sekoita joukkoon margariini, paineli keksimurska irtopohjavuuan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Seuraaksi aloitellaan Punaherukkatäytettä.
3.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää sokeri, tuorejuusto ja punaherukat. Sulata liivatteet kuumaan punaherukkamehuun ja lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.
4.Kaada täyte kesimurskan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Valmista omartäyte loppuun kunhan punaherukkatäyte on jähmettynyt kunnolla.
6. Laita liivatteet likoamaan.Vatkaa omar-floravispi seos vaahdoksi, lisää seokseen tuorejuusto ja pilkotut omar palat (1/2 pussia) . Sulata liivatteet kuuman veden joukkoon ja sekoita omarkermaan ohuena nauhana. Kaada omarseos punaherukkatäytteen päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin, koristele punaherukoilla kunhan kakku on täysin jähmettynyt
.