Pikkuleivät
  • 100 g maidotonta margariinia
  • 1/2 dl intiaanisokeria tai tavallista
  • 1/2 dl siirappia
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja, itse käytin Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 tl soodaa

Kiehauta rasva, sokeri ja siirappi. Sekoita joukkoon jauho-soodaseos. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan. Ota taikinaa pala kerrallaan ja kauli jauhoja apunakäyttäen. Ota muotilla pipareita. Paista 200 C n. 8 min. Kiehauta rasvan joukossa sopivuuden mukaan 1 tl kanelia, 1/2 tl pomeranssinkuorta ja 1/2 tl inkivääriä. Taikinaa on hiukka hankala käsitellä koska on tosi murenevaista, mutta on vaivan väärti, koska nämä on oikeesti hyviä. Kelpaa meillä kaikille lapsille, muillekin kuin allergisille.

Piparit vähän onnettoman näköisiä ilman koristeluja, mutta kuopukselle en ole keksinyt mitään sopivaa koristelu juttua. Vai osaako joku neuvoa esim. hyvän pikeerin teko-ohjeen ilman kananmunaa, sitruunaa jne....