Olen aina tykännyt munkeista, mutta vatsa ei kestä kauheasti hiivataikinaleivonnaisia. Hyvää korviketta en ole vuosien varrella aikasemmin löytänyt, vaan kaikki leivinjauhepikamunkki kokeilut on olleet vaan välttäviä. Viime vuonna sitten vihdoinkin löytyi se ihana resepti, jota meillä nyt tehdään perinteisten munkkien tilalla. Ohjetta näihin on metsästetty tsekkiläisistä, unkarilaisista ja turkkilaisista ruoka/leivontablogeista. Tämä ohje on oma sovellus viidestä eri reseptistä. Nämä munkit ovat pinnalta rapeita, sisältä ihanan meheviä ja kosteita ja niiiiiiin hyviä heart Näistä tein myös gluteenittoman version korvaamalla vehnäjauhot Semperin gluteenittomalla jauhoseoksella ja lopputulos oli todella hyvä.





Quarkinit

6 kananmunaa
6rkl sokeria
500g rahkaa
ripaus suolaa
2tl leivinjauhetta
n.6dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
sirosokeria sokerointiin

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää rahka ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan tekeytyä vähintään 30min.
Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Ota taikinasta lusikalla "pallo" ja laita öljyyn paistumaan toista lusikkaa apuna käyttäen. Anna paistua kullanruskeaksi ja nosta sen jälkeen talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä.