1250232457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje on Amerikan parhaat piiraat-kirjasta jonka olen ostanut vuosia sitten ja se oli jäänyt kaapin uumeniin. Nyt löysin sen uudestaan ja sehän oli täynnä aivan ihania ohjeita.

Key lime pie

Pohja:
3 1/2 dl hienonnnettuja Digestive keksejä
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 rkl sokeria

Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta

(Koristeluun:
kuohukermaa, tomusokeria, limetti ohuina viipaleina tai ohuiksi suikaleiksi leikattu limetin kuori)

Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.
Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee.
*Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan.
*Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.

Tämän jälkeen laita piiras pakastimeen kolmeksi tunniksi ja ota esille 15-20min ennen tarjoilua. Itse tein tämän piiraan edellisenä päivänä eikä piiras kärsinyt pidemmästä pakastusajasta. Tiedän myös monen laittaneen piiraan vaan jääkaappiin hiukan pidemmäksi aikaa ja sekin toimii hyvin Silmänisku

Tämä piiras pääsi heti suosikkilistalleni, aivan ihanaa.