Tyttäreni valmistujaisissa juotiin onnittelumaljana Pink kuoharia ja siitä tuli idea myös kakkuun. Kunnon kuvat unohtui ottaa kakusta, mutta tässä kakussa olleen kakkupohjan takia laitan huonon kuva ja toivottavasti hyvän ohjeen jakoon
Kakkupohja:
100g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
1,75 dl sokeria
3 munaa
2tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
- Kuumenna kerma ja suklaa mikrossa, jäähdytä.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi
- Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Lisää suklaa-kermaseos ja kuivat aineet
- Paista kakkupohja n.24cm vuoassa 175 asteessa n.40 min tai pellillä kääretortun tapaan 200 asteessa n.15 min.
Tähän kakkuun tein pellillä paistaen kaksi erillistä pohjaa ja kun kakkupohjia jäi yli niin tein lopuista pohjista cake popseja.
Täytteenä vadelmatäyte ja lisänä mansikan paloja.
Tämä pohja ei tarvitse paljon kostutusta, itse kostutin kevyesti sitruuna-sokerivedellä.
Päällinen sokerimassaa.
Kommentit