Tätä on pitänyt tehdä jo niiiiin pitkään. En vain ole saanut aikaiseksi etsiä käsiini tuota kondensoitua maitoa. Nyt sitten bongasin tölkit lähikaupassa ja heti ostin useamman purnukan. Ja täytyy sanoa että hyvää kannatti odottaaKieli ulkona. On tää Banoffee kyllä torttujen aatelia, makeaa isolla M:llä.

1248626680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen nappasin Sokerisiirapilta, itse keittelen tuon kondensoidun maidon tuon kolme tuntia, en ole siis kokeillut tuota mikrossa valmistamista, kiinnostais kyllä kuulla tuleeko lähellekään yhtä hyvää?

BANOFFEE

Pohja:

300 g suklaadigestivekeksejä
100 g voita

Täyte:

1 prk (395 g) kondensoitua maitoa
3 banaania
2 dl vispikerma
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele voi-keksi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Toffee voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko mikrossa tai vesikattilassa.

Toffeen valmistus mikrossa:
Kaada kondensoitu maito melko korkeaan kulhoon ja lämmitä sitä mikrossa puolella teholla 30-60 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Aktiivinen lämmitysaika oli minun mikrollani 15 minuuttia.

Toffeen valmistus vesikattilassa:
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Varmista, että kattilassa riittää vettä koko 3 tunnin ajan. Maito tiivistyy toffeeksi tölkin sisällä.

3. Kaada valmis toffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
5. Pilko 1,5 banaania toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toiset 1,5 banaania kermavaahdon päälle.
6. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle
.