1254052187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjataikina:

225g pehmeää voita

4 munaa

2,5dl sokeria

3,5dl vehnäjauhoja

3tl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2 rkl vahvaa kahvia

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää siihen muut ainee. Vatkaa käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Laita taikina suorakaiteen tai neliönmuotoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minun vuoka oli 25x25cm. Paista 175 astetta ja n.35min. Jäähdytä pohja ennen täytteen valmistusta.

Valkosuklaakuorrutus:

130g valkoista suklaata paloina

50g voita

3rkl maitoa

2-3dl tomusokeria 

Laita suklaapalat , voi ja maito mikron kestävään kulhoon, sulata pienellä teholla ja sekoita välillä niin että saat tasaisen massan. Sekoita suklaamassan sekaan siivilän läpi tomusokeri kunnes kuorrute on sopivan paksuista levitettäväksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. sihdatulla kaakaojauheella, sulatetulla tummalla suklaalla tms.