Raparperihilloketta jäi lettukestien jälkeen yli joten eikun piirakan tekoon.

1245956352_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raparperihilloke (tästä määrästä riittää kahteen piirakkaan)

tilkka vettä
3 dl sokeria
500g
raparperia

Pese ja puhdista raparperit. Leikkaa varret kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää tilkka vettä ja sokeria. Kuumenna ja kiehauta raparperit tai hauduta kannen alla, kunnes raparperi on sopivan pehmeää. Anna jäähtyä

Pohjana murotaikina tai valmis pakaste taikina

150 g margariinia

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1  muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
  Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi

Marenki
3valkuaista
1dl sokeria


Valmista ensin täyte. Vuoraa taikinalla  piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa n.10 minuuttia eli kunnes pohja on saanut vähän väriä. Levitä jäähtynyt hilloke piiraspohjalle.   

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen hillokkeen pinnalle.

Paista vielä n.5min eli niin kauan että marenki on saanut kauniin värin pintaansa.