Perinteinen porkkanakakku ohje hiukan tuunattuna, eli korvasin osan porkkanaraasteesta omenaraasteella. Ohje on DanSukkerin vihkosesta.

1252698287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PORKKANA-omenaKAKKU

Ainekset
2 ½ dl  Taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl (n. 240 g) porkkanaa hienoksi raastettuna (itse laitoin 3 pienehköä porkkanaa ja yhden omenan raastettuna)
1 dl öljyä (korvasin sulatetulla margariinilla)
2 kananmunaa

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl  Tomusokeria
¼ tl  Vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua.