Tämän ohjeen nappasin Hesarin ruokasivuilta. Oli niin mehevän näköistä kakkua että oli pakko kokeilla mahdollisimman pian. Ja täytyy sanoa että on nimensä veroinen, tosi mehevä.
Pienen muutoksen tein, en varsinaiseen kakkuun vaan kuorrutteeseen, sillä en tehnyt varsinaista kuorrutetta joka oli alkuperäisessä ohjeessa vaan tarjosin kakun kinuskikerman kanssa. Laitan tähän kummankin version, eli alkuperäisen ruokotomusokerista tehdyn kuorrutteen sekä kinuskikerman ohjeen.
Taikina:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 125 g voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 250 g ranskankermaa
Vuokaan:
- nokare voita
Täyte:
- 4 dl puolukoita
- (1 rkl perunajauhoja)
- 3 rkl sokeria
Kuorrutus:
- 2 dl ruokotomusokeria
- 1–2 rkl vettä
Itse siis tein tämän kuorrutteen tilalle KINUSKIKERMAA eli
2,5dl flora vispiä ja 1 dl valmista kinuskikastiketta
Vatkaa Flora vispi ja vatkauksen loppupuolella lisää sekaan kinuskikastike ja vatkaa se hyvin Flora vispivaahtoon.
Koristeluun:
- puolukoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokerit toisessa kulhossa vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla ja sipaise reunat voinokareella.
Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.) Lusikoi vuoan pohjalle puolet taikinasta ja kaada päälle puolukat. Peitä marjat lopulla taikinalla ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa tunti. Peitä kakun pinta foliolla, jos se alkaa tummua. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakku vuoassaan hyvin, mieluiten yön yli.
Sekoita ruokotomusokerin joukkoon vettä niin, että saat hyvin levittyvän kuorrutteen. Kaada kuorrute kakulle, koristele halutessasi muutamalla puolukalla. Tai tarjoa kinuskikerman kanssa (ohje ylempänä), oli muuten ihan voittamaton yhdistelmä
Kommentit