Ohje on alunperin raparperiruukuille,mutta mulla ei ollut yhtään raparperia pakastimessa, joten näistä tuli vadelmaruukkuja joissa oli vähän mustikkaakin.

 

Rapaperi- tai marjaruukut
(12 annosta)

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 (n. 500 g) raparperinvartta ja

1 pss (200 g) pakastevadelmia/ mansikkaa                                       

tai muita marjoja yht. 700g


1/2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja

Pinnalle:
tomusokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää muna edelleen vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Siirrä taikina kylmään.
5. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi.
6. Kaada kattilaan raparperipalat, vadelmat, vesi ja fariinisokeri.
7. Ripottele joukkoon perunajauhot.
8. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten ja kuumenna.
9. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä.
10. Siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
11. Voitele 12 vuoan muffinipelti.
12. Jaa taikina kahteentoista palaan.
13. Painele taikinapalat jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille niin, että taikinapohja ulottuu hieman vuoan reunan yli.
14. Jaa täyte taikinapohjien päälle.
15. Käännä taikinareunoja hieman täytteen peitoksi.
16. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 15 - 20 minuuttia.
17. Irrota jäähtyneet leivonnaiset vuoista esimerkiksi puisen veitsen avulla.
18. Sihtaa pinnalle tomusokeria.
19. Tarjoa mehevät raparperiruukut vaniljajäätelön kanssa.