Tästä kakusta en muistanut ottaa kuvaa ennen leikkausta. Kakun tarjosin Ylen radiotoimittajalle kun hän kävi minua haastattelemassa kakkubloggaamisesta.
Kakkupohja:
100g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
1,75 dl sokeria
3 munaa
2tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Gluteeniton versio kakkupohjasta löytyy täältä
- Kuumenna kerma ja suklaa mikrossa, jäähdytä.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi
- Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Lisää suklaa-kermaseos ja kuivat aineet
- Paista kakkupohja n.24cm vuoassa 175 asteessa n.40 min tai pellillä kääretortun tapaan 200 asteessa n.15 min
Täyte:
- Veriappelsiini-hyydykejauhe
- 5dl vispikermaa
- 1dl vettä
Valmista täyte hyydykejauhepakkauksen ohjeen mukaan.
Kostutus: appelsiinimehu
Päällä oranssista ja keltaisesta kermasta tehtyjä kermaruusuja ja lehtiä.
Kommentit