Pavlova on hyvääKieli ulkona ja sen ehdoton etu on se että marenkilevyn voi tehdä etukäteen ja ottaa esim. mökkireissulle mukaan ja perillä jää huoleksi vain kerman vatkaaminen ja esim. mansikoiden asettelu päälle. Pavlovan voi toki myös valmistaa valmiista marenkilevystä joita saa lähes joka ruokakaupasta.

Tämän kokoisen Pavlovan pitäisi ohjeiden mukaan riittää 8-10 hengelle, mutta meillä tämän tuhosi 3 henkeä , itse söin 4 palaaNolostunutKieli ulkona

Koristeluun ei tässä versiossa panostettu lainkaan koska kakku tuli omalle perheelle ja se tuhottiin samantien.

1277277077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PAVLOVA

6 kananmunan valkuaista

3dl erikoishienoasokeria tai tomusokeria

2tl maizenaa tai perunajauhoa

1tl vaniljasokeria

2tl sitruunamehua

Päälle:

2-3dl vispikermaa

marjoja, hedelmiä tms.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri useammassa erässä kokoajan vatkaten. Lisää maizena viimeisen sokerierän joukossa. Viimeiseksi lisää sitruunamehu.

Lusikoi tai pursota marenki leivinpaperille halkaisijaltaan n.24cm kokoiselle alueelle niin että marenki jää reunoilta korkeammaksi.

Paista 100 asteeessa n. 2tuntia, anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita marenkilevyn päälle ja koristele marjoilla tai hedelmillä.