Pavlova on hyvää ja sen ehdoton etu on se että marenkilevyn voi tehdä etukäteen ja ottaa esim. mökkireissulle mukaan ja perillä jää huoleksi vain kerman vatkaaminen ja esim. mansikoiden asettelu päälle. Pavlovan voi toki myös valmistaa valmiista marenkilevystä joita saa lähes joka ruokakaupasta.
Tämän kokoisen Pavlovan pitäisi ohjeiden mukaan riittää 8-10 hengelle, mutta meillä tämän tuhosi 3 henkeä , itse söin 4 palaa
Koristeluun ei tässä versiossa panostettu lainkaan koska kakku tuli omalle perheelle ja se tuhottiin samantien.
PAVLOVA
6 kananmunan valkuaista
3dl erikoishienoasokeria tai tomusokeria
2tl maizenaa tai perunajauhoa
1tl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua
Päälle:
2-3dl vispikermaa
marjoja, hedelmiä tms.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri useammassa erässä kokoajan vatkaten. Lisää maizena viimeisen sokerierän joukossa. Viimeiseksi lisää sitruunamehu.
Lusikoi tai pursota marenki leivinpaperille halkaisijaltaan n.24cm kokoiselle alueelle niin että marenki jää reunoilta korkeammaksi.
Paista 100 asteeessa n. 2tuntia, anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita marenkilevyn päälle ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Kommentit