Tämä kakku sai alkunsa kun rupesin suunnittelemaan valkosuklaista kakkua jossa olisi mehevä pohja. Pohja on muunnos Sacherkakun pohjasta, eli tummasuklaa on vaihdettu valkosuklaaseen. Ja heti täytyy kehua että pohja oli napakymppi. Ihanan mehevä ja täyteläinen. Täyteeksi valitsin Limecurdin, koska lime ja valkosuklaa on voittamaton yhdistelmä. Kuorrutuksena on valkosuklaaganache.

1264951919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

  • 150g valkosuklaata
  • 150 margariinia tai voita
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa ja anna seoksen jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

Lisää keltuais-sokerivaahtoon voi-suklaaseos, jauhot siivilän läpi kevyesti sekoittaen ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Kaada taikina tasapohjaiseen vuokaan (pieni halk. 19cm) Paista 175 asteen lämmössä n.40-45min. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Halkaise kakkupohja ja laita täytteeksi limecurdia. Sivele Limecurdia myös kakun pinnalle ja reunoille.

Valmista valkosuklaaganache ja laita siksi aikaa kakku viileään.

Valkosuklaaganache

200g valkoista suklaata

0,5 dl vispikermaa

1rkl voita tai margariinia

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.

Kuumenna kerma mikrossa tai kattilassa, älä keitä.

Kaada sulatettu suklaa kerman joukkoon, jos kuumensit kerman liedellä, niin älä enää tässä vaiheessa pidä kattilaan kuumalla levyllä. Sekoita, kunnes suklaa ja kerma ovat sekoittuneet tasaiseksi. Lisää joukkoon voi. Jäähdyttele kuorrutusta jonkin aikaa ja kaada se sitten kakun päälle.

Meillä kakku koristeltiin tytön kanssa tekemillä Gerberoilla

1264951998_img-d41d8cd98f00b204e9800998e