Meillä oli tänään ilo nauttia tyttäremme Helmin (8v.) sunnittelemasta ja toteuttamasta vappupäivällisestäHymy. Ruuaksi hän teki kalapihvejä, lohkoperunoita ja kermaviilikastiketta.

Jälkiruuaksi saimme Alaskan mansikkakakkua joka on siis uunijäätelöä.

Kaikki ohjeet oli Helmi löytänyt Nuoren kokin helpot ja nopeat keittokirjasta.

1241191534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alaskan mansikkakakku eli uunijäätelö

Pohjana 2 munan sokerikakkupohja tai pala kääretorttupohajsta tms. ja jos helpolla haluaa päästä niin pohjankin voi ostaa valmiina kaupasta

1.pohja sivelty mansikkahillolla

2.hillon päälle pehmennettyä mansikkajäätelöä

3.nämä pakastimeen siksi aikaa kun valmistaa marengin

4. marenkiin käytettiin 4 valkuaista ja 2 dl sokeria sekä hippunen suolaa

5. marenki lusikoidaan tarkasti jäätelön päälle ja koko komeus uuniin 225 astetta n.3-5 min ja nautitaan heti