Meillä oli tänään ilo nauttia tyttäremme Helmin (8v.) sunnittelemasta ja toteuttamasta vappupäivällisestä. Ruuaksi hän teki kalapihvejä, lohkoperunoita ja kermaviilikastiketta.
Jälkiruuaksi saimme Alaskan mansikkakakkua joka on siis uunijäätelöä.
Kaikki ohjeet oli Helmi löytänyt Nuoren kokin helpot ja nopeat keittokirjasta.
Alaskan mansikkakakku eli uunijäätelö
Pohjana 2 munan sokerikakkupohja tai pala kääretorttupohajsta tms. ja jos helpolla haluaa päästä niin pohjankin voi ostaa valmiina kaupasta
1.pohja sivelty mansikkahillolla
2.hillon päälle pehmennettyä mansikkajäätelöä
3.nämä pakastimeen siksi aikaa kun valmistaa marengin
4. marenkiin käytettiin 4 valkuaista ja 2 dl sokeria sekä hippunen suolaa
5. marenki lusikoidaan tarkasti jäätelön päälle ja koko komeus uuniin 225 astetta n.3-5 min ja nautitaan heti
Kommentit