Kuopukselle tuli tehtyä tälläisiä piiraita, vähän niinkuin pasteijan korvikkeita.
Jauhelihapiiraat
3 keitettyä perunaa
100g sinistä keijua
1dl Semperin karkeaa jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
Muussaa keitetyt perunat ja sekoita joukkoon pehmeä margariini jauhot ja leivinjauhe.
Tästä voi leipoa yhden isomman piirakan tai muutaman pienen piiraan.
Täyte:
100g possun jauhelihaa paistettuna
1dl keitettyä puuroriisiä
suikalejuureksia
mausteita maun ja sopivuuden mukaan, juureksetkin voi jättää pois jos ne ei allergiselle sovi
Pyörittele taikinasta pallo ja painele se leivinpaperin päälle, laita täytettä pohjan päälle, tee kansi piiralle painelemalla taikinapallosta lituska käsissä. Laita kansi kiinni ja paina reunat yhteen.
Paista piiraat 225 astetta n.15min, isompaa piirakkaa pitää paistaa pidempään.
Kommentit