Kuopukselle tuli tehtyä tälläisiä piiraita, vähän niinkuin pasteijan korvikkeita.

1239365508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhelihapiiraat

3 keitettyä perunaa

100g sinistä keijua

1dl Semperin karkeaa jauhoseosta

1tl leivinjauhetta

Muussaa keitetyt perunat ja sekoita joukkoon pehmeä margariini jauhot ja leivinjauhe.

Tästä voi leipoa yhden isomman piirakan tai muutaman pienen piiraan.

Täyte:

100g possun jauhelihaa paistettuna

1dl keitettyä puuroriisiä

suikalejuureksia

mausteita maun ja sopivuuden mukaan, juureksetkin voi jättää pois jos ne ei allergiselle sovi

Pyörittele taikinasta pallo ja painele se leivinpaperin päälle, laita täytettä pohjan päälle, tee kansi piiralle painelemalla taikinapallosta lituska käsissä. Laita kansi kiinni ja paina reunat yhteen.

Paista piiraat 225 astetta n.15min, isompaa piirakkaa pitää paistaa pidempään.