Tästä taikinasta tulee kaksi bostonkakkua tai sitten voi tehdä ihan tavallisia kierrepullia.

  • 0,5 l maitoa
  • 2 pussia kuivahiivaa tai 50g tuoretta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 200 g margariinia
  • noin 1 kg jauhoja

       täyte:

       200g margariinia tai voita

       200g tomusokeria

       5 tl vaniljasokeria

  1. Jos käytät leivontaan tuoretta hiivaa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, nesteen on oltava reilusti kättä lämpimämpää (noin 42 astetta) ja kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin. Lisää joukkoon  sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää jauhot taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan.
  3. Valmista täyte sekoittamalla pehmeään rasvaan tomusokeri ja vaniljasokeri