RUNEBERGIN TORTUT

150 g  margariinia

1 1/2 dl    sokeria

 

2          kananmunaa

1/2 dl  omenamehua

1dl       murennettuja piparkakkuja tai pikkuleipiä (käytin Digestivejä kun niitä sattui kaapissa olemaan)

2 1/2 dl    vehnäjauhoja

1 tl       leivinjauhetta


Tomusokeria ja vettä tai muuta nestettä kuorrutteeseen..

Lisäksi haluamaasi marmeladia, näissä käytetty vadelmamarmeladia ja omenamarmeladia.

1.Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään.

2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

3. Sekoita joukkoon omenamehua ja jauhoseosta vuorotellen.

4. Nostele taikinaa vuokiin.

5. Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin hyvin pienissä erissä nestettä. Laita tortun päälle nokare marmeladia ja sen ympärille rengas kuorrutteesta.

Meillä ei yleensä kostuteta Runebergin torttuja vaan taikinaan tulee hiukan mehua. Samoin mantelijauhe on korvattu ohjeessa lisäämällä vehnäjauhoja. Jos kuitenkin haluat käyttää mantelijauhoa voit korvata osan vehnäjauhoista sillä.

Näistä tuli meheviä ja hyvänmakuisia etenkin noista omenaisista vaikka eivät ehkä kelpaakaan perinteisen Runebergin tortun ystäville Silmänisku