Tavallisia kanelipullia tuli tehtyä lasten iloksi. Muuten ihan normaali pullataikina, mutta jätän munan pois. Välissä margariinia, kanelia, sokeria ja vaniliinisokeria joka antaa ihanan lisän tavallisille kanelipullille.

Pullataikina

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • (1 muna)
  • 1½ - 2 tl suolaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • 200 g margariinia tai voita
  • Voiteluun 1 muna

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Jos käytät kuivahiivaa (2 pss) sekoita se osaan jauhoista ja lisää myöhemmin. Lämmitä maitokin lämpimämmäksi (+42 astetta).
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Muna ei ole välttämätön pullataikinassa.
3. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun, vellimäisen seoksen.
4. Vatkaa voimakkaasti, että taikina saa ilmaa, sillä se edistää sitkoverkoston muodostumista.
5. Lisää loput jauhot ja viimeisenä pehmeä margariini.
6. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
7. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kohoaminen nopeutuu kun panet kulhon lämpimään veteen.


Sitten vaan leivotaan taikinasta sellaisia pullia kun mieli tekee Kieli ulkona