Tämä kakku on saanut alkunsa kun ihastuin hyydytettyyn mariannevadelmakakkuun. Siitä on sitten kehittynyt tälläinen täytekakku. Koko kakusta en muistanut ottaa kuvaa, mutta tässä kuva viimeisestä palasta ennenkuin söin sen.
2180483.jpg

Kakkupohjana ihan normaali sokerikakku kaakaojauheella. Välissä mariannekermarahka, eli sama kuin hyydytetyssä kakussa.

Sokerikakku
4 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
kaakaojauhetta

Riko munat lasiin, mittaa toisella samanlaisella lasilla sokeria saman verran. Kolmanteen samanlaiseen lasiin mittaa vehnäjauhoja saman verran joihin sekoita leivinjauhe.

Laita munat ja sokeri kulhoon, vatkaa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauhoseos siivilän läpi varovasti taikinaa nostellen lastalla tms.  Taikinan voi myös sekoittaa kädellä jolloin on helppo havaita kaikki jauhopaakut.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaa ja paista uunin alimmalla tasolla 175 astetta ja n.40 min.
Samalla ohjeella olen paistanut myös pellillä, silloin olen nostanut lämpötilaa ja lyhentänyt paistoaikaa

Täyte:

100 g Marianne-karkkeja tai
valmista karamellirouhetta
2 1/2 dl vatkautuvaa
vaniljakastiketta
1 prk (200 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl vettä

Jos käytät kokonaisia makeisia,
pane ne hetkeksi pakastimeen,
sillä niitä on helpompi
hienontaa hieman jäisinä.
Hienonna karkit monitoimikoneessa.

Vatkaa vaniljakastike
kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä
siihen karamellirouhe ja
maitorahka. Mausta seos
sokerilla.

Pane liivatelehdet likoamaan
runsaaseen kylmään
veteen viideksi minuutiksi.
Kuumenna vesitilkka kattilassa.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen
vesi pois ja liuota
ne veteen. Anna jäähtyä hetken
aikaa. Lisää liivate rahkakaramelliseokseen.

Kostutukseen:
vaniljamaito eli vaniljasokerilla maustettu maito.

Halkaise kakkupohja kahteen tai kolmeen osaa. Täytä kakku irtopohjavuokaa apuna käyttäen. Laita vuokaan vuorotellen  kostutettu kakkupohjalevy ja täytettä. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Kakun päälle:
kokonaisia vadelmia ja hyytelökuorrutus hyytelösokerista. Reunoille kermavaahtoa.