Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli ihanan oloinen suklaakakku ohje. Odotukset oli korkealla ja kakku ylitti ne leikiten. Pohjana mutakakku, päällä suklaata ja suolapähkinöitä
Maapähkinä-suklaakakku
150g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
Dumle-suklaata (ohjeessa oli 78g) itse laitoin Dumlenappirullasta 1,5 pakettia, joka on enempi kuin ohjeen suklaamäärä.
Kuorrute:
200g tumaasuklaata (laitoin 100g tummaa ja 100g maitosuklaata)
2dl suolapähkinöitä
- voitele n.22cm irtopohjainen vuoka tai käytä säädettävää reunavuokaa
- Sulata voi
- Vatkaa kanamunat ja sokeri kevyesti
- Mittaa vehnäjauhot ja kaakaojauhe, sekoita munasokerivaahtoon voisulan kanssa
- Kaada taikina vuokaan, painele dumlet taikinaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10-12min.
- Jäähdytä
- Sulata kuorrutteen suklaa ja sekoita siihen pähkinät, levitä seeos kakun päälle.
- Jätä kakku viileään jähmettymään.
Kommentit