Donitsipellit Confetista

Minidonitsit (uunissa paistettu) 24kpl

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1/2tl suolaa
  • reilu desi maitoa tai piimää
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sulatettua voita
  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Voitele minidonitsipelti sulalla voilla, pellissä on non-stick pinta, mutta voideltuna donitsit saa todella helposti irti.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Lisää maito tai piimä, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.
  5. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa kulmasta sopiva pala pois ja pursota taikina pellin koloihin niin että taikinaa on puoleen väliin asti.
  6. Paista uunissa 4-6min. Anna donitsien hiukan jäähtyä ennen irrottamista.

 

Koristele haluamallasi tavalla, esim. sulalla suklaalla tai tomusokeri-vesiseoksella, jonka voi värjätä kauniin väriseksi pastaväreillä. Näistä tekemistäni suosikkini oli valkosuklaa-turkinpippurirouhe kuorrutus.

  

 

Jos vielä yhden ottais

 

Muistuttelen vielä Facebookissa olevasta arvonnasta, tässä linkki