Söin aivan loistavan hyvää kinuskista juustokakkua jossain kahvilassa. Siitä lähtien on tämä kakku pyörinyt mielessä ja olen miettinyt miten saisin itse tehtyä samanlaista. Monien kymmenien eri reseptien ja omien muutoksien jälkeen syntyi tämä ohje, ja kyllä oli kaiken sen vaivan arvoista sillä tämä on TAUTISEN HYVÄÄ :P

1273164970_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KINUSKINEN JUUSTOKAKKU

Kinuski:

  • 1 tlk kondensoitua maitotiivistettä

Pohja:

  • 250g Digestive keksejä
  • 100g voita

Täyte:

  • 4 rasiaa eli 800g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa (uskokaa tai älkää niin juuri tästä juustosta tulee paras lopputulos)
  • 1 pieni purkki smetanaa
  • 1 pieni purkki ranskankermaa (ei mitään kevyt versioita ;) )
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2tl vaniljasokeria
  1. Aloita valmistamalla kinuski, tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä jos keität kinuskin kattilassa. Säilytä avaamaton maitotölkki keittämisen jälkeen jääkaapissa.
  2. Kinuskin valmistus mikrossa:
    Kaada kondensoitu maito melko korkeaan kulhoon ja lämmitä sitä mikrossa puolella teholla 30-60 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu kinuskiksi. Aktiivinen lämmitysaika oli minun mikrollani 15 minuuttia.
  3. Kinuskin valmistus vesikattilassa:
    Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Varmista, että kattilassa riittää vettä koko 3 tunnin ajan. Maito tiivistyy kinuskiksi tölkin sisällä.
  4. Itse olen valmistanut kinuskin kummallakin tavalla. Koostumus oli sama kummallakin tavalla tehtynä, mutta kinuskin väri jäi vaaleaksi ja maku ei ollut niin täyteläinen mikrossa tehtynä, ihan hyvää se kyllä oli, mutta jäin kaipaamaan sitä täyteläistä paahteista makua.
  5. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Hienonna keksit  aivan hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin.
  6. Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Laitoin myös reunoille leivinpaperisuikaleet. Painele keksiseos irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  7. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja smetana keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kananmunat. Vatkaa varovasti ainekset sekaisin. Täytteen tulee olla tasaista, mutta vältä vatkaamasta liikaa ettei siihen tule turhaan ilmakuplia.
  8. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle, sen jälkeen levitä tai pursota puolet kinuskista kakun päälle, laita kinuskin päälle loput täytteestä ja lopuksi loput kinuskista.
  9. Paista kakkua 170 asteisessa uunissa noin 1,5 h. Vuoraa pinta foliopaperilla, ettei pinta ruskistu. Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi.
  10. Jäähdytä kakku ja tarjoile se kylmänä esim.marjojen kanssa.