Pohjataikina:
225g pehmeää voita
4 munaa
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
3tl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää siihen muut ainee. Vatkaa käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Laita taikina suorakaiteen tai neliönmuotoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minun vuoka oli 25x25cm. Paista 175 astetta ja n.35min. Jäähdytä pohja ennen täytteen valmistusta.
Valkosuklaakuorrutus:
130g valkoista suklaata paloina
50g voita
3rkl maitoa
2-3dl tomusokeria
Laita suklaapalat , voi ja maito mikron kestävään kulhoon, sulata pienellä teholla ja sekoita välillä niin että saat tasaisen massan. Sekoita suklaamassan sekaan siivilän läpi tomusokeri kunnes kuorrute on sopivan paksuista levitettäväksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. sihdatulla kaakaojauheella, sulatetulla tummalla suklaalla tms.
Kommentit