Lakkiaisiin kakkuja, tässä Sacherit, loput kakuista valmistunee perjantaina.

Nämä on tehty vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella

Sacher

300g tummaa suklaata

300 margariinia tai voita

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

4 rkl perunajauhoja

3 tl leivinjauhetta

täyte:

300g aprikoosimarmeladia

kuorrutus:

200g tummaa suklaata

1,5 dl vispikermaa

2rkl voita

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa ja anna seoksen jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

Lisää keltuais-sokerivaahtoon voi-suklaaseos, jauhot siivilän läpi kevyesti sekoittaen ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Kaada taikina tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 28cm). Paista 175 asteen lämmössä n.50-60min. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Halkaise kakku kolmeen osaan, levitä väliin aprikoosimarmeladia. Harjaa muruset kakun päältä ja ympäriltä, siveli kakun pintaan kevyesti marmeladia.

Kuorrutuksen teko (suklaa ganache) ohje Kinuskikissalta

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

2rkl voita

Tällä ohjeella saat riittävästi kuorrutetta normaalikokoiseen kakkuun niin, että myös kakun reunat peittyvät.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.

Lämmitä kerma kattilassa (itse lämmitin mikrossa). Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kerma liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.

Sekoita, kunnes suklaa ja kerma ovat sekoittuneet tasaiseksi. Jos seoksessa on pientäkään epätasaisuutta, kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (kerman lämmittämisen jälkilämpö riittänee) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Lopuksi voit halutessasi lisätä joukkoon pienen nokareen voita kiiltoa lisäämään.

Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.


Tässä vielä koristeita jotka tein näiden kakkujen päälle, vielä en tiedä pääseekö ne koskaan koristamaan näitä kakkuja.