Tämä Louis Vuitton laukkukakku oli todellinen haaste. Niin vähän olen marsipaanikakkuja tehnyt että oli aivan hullu idea ruveta tekemään näin vaativaa kakkua. Koska ei ole kokemusta materiaaleista jouduin tekemään monen asian useampaan kertaan ja korjailemaan virheitä jatkuvasti. Mutta kun olin päättänyt tämän kakun tehdä tyttäreni 17v. synttäreille niin en periksi antanu ja sain kakun valmiiksi ajoissa vaikka jouduinkin sitä tekemään yötämyöten.

Tässä siis Louis Vuitton speedy bag cake
2193673.jpg


Kakkupohjana kaksi pellillä paistettua 6 munan pohjaa. Välissä mansikkamousse. Kakun päällä ohut kerros sokerikreemiä ja viimeisenä marsipaania. Marsipaanit olin maalannut valmiiksi ja leikannut palat oikeankokoisiksi, aikasemmin tekemien kaavojen mukaan.


KAKKUPOHJA

6 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Riko munat lasiin, mittaa toisella samanlaisella lasilla sokeria saman verran. Kolmanteen samanlaiseen lasiin mittaa vehnäjauhoja saman verran joihin sekoita leivinjauhe.

Laita munat ja sokeri kulhoon, vatkaa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauhoseos siivilän läpi varovasti taikinaa nostellen lastalla tms.  Taikinan voi myös sekoittaa kädellä jolloin on helppo havaita kaikki jauhopaakut.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaa ja paista uunin alimmalla tasolla 175 astetta ja n.40 min.
Samalla ohjeella olen paistanut myös pellillä, silloin olen nostanut lämpötilaa ja lyhentänyt paistoaikaa.

MANSIKKKAMOUSSE

6 dl vispikermaa
n. 400g pakastemansikoita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria
vaniljasokeria

Sulata pakastemansikat ja laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa kerma ja mausta sokerilla + vaniljasokerilla.
Survo mansikat. Kiehauta vesi tilkka ja laita liotetut liivatteet veteen.Purista niistä ensin liotusvesi pois. Sekoita liivateseos mansikkasurvoksen sekaan ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Sekoita ja täyte on valmis. Jos et käytä irtopohjavuokaa kakkua täyttäessä, niin anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa ennen kakun täyttöä.

SOKERIKREEMI (ohje alunperin Kinuskikissalta)

(yhden kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.